Zašto vosak kokosa i repice?

Zašto vosak kokosa i repice?

Kada smo prvi put objavili da će naše svijeće biti napravljene od voska kokosa i repice dobili smo jako puno pitanja kakav je to vosak? Zašto smo se odlučili za njega? Zašto ne sojin, pčelinji ili parafin?
Nakon višemjesečnog istraživanja svih voskova, parafin smo otpisali u startu, pčelinji mi nikada nije bio opcija jer smo tražili veganski proizvod, dvojba je bila izmedju sojinog i RCX te smo se zbog načina dobivanja i utjecaja na okoliš ali i zbog toga što na našim prostorima nema dostupnih proizvida navedenog voska, odlučili upravo za njega!

KOKOSOV VOSAK

Kokosov vosak dobiva se hladnim prešanjem kokosovog "mesa". Dobiven iz obnovljivog izvora (stablo se ne mora posjeći, samo se ubere plod), nije genetski modificiran te se ne koriste pesticidi i umjetna gnjojiva za prozivodnju. Devastacija šuma povezana sa proizvodnjom soje i sve većim trendom proizvoda od soje nije povezana sa industrijom kokosa što ga čini ekološki najprihvatljivijim voskom. Sporo gori te izvrsno zadržava miris što u konačnici znači da će te u mirisnim svijećama uživati duže!

VOSAK REPICE

Vosak repice prirodni je vosak dobiven hidrogenacijom ulja koje se dobije iz sjemenke repice. Veganski je proizvod, nije genetski modificiran, proizveden je u Europi te je 100% prirodan. Dodaje se kokosovom vosku radi stabilnosti i čvrstoće. Izvrsno zadržava miris.

Back to blog